Adobe tekencursussen

Cartoontekenen: 

Adobe tekencursussen

In deze cursus heb je elke week een ander thema waar je leert hoe je de basis van o.a. hoofden en uitdrukkingen, houdingen in actie leert tekenen. Hoe creëer je je eigen te gekke personages. Waar moet je rekening mee houden, hoe bouw je je personage op. Een tekening verteld meer dan 1000 woorden
en je krijgt daarom ook technieken om je eigen schatkist aan ideeën open te maken. Dit alles en nog veel meer leer je in deze cursus tekencursussen  
cartoon tekenen.

 de cursus illustratietekenen leer je oa hoe je een tekening maakt als ondersteuning voor een verhaal. Wat zijn de belangrijkste dingen uit het verhaal wat
je in je tekening gaat verwerken. Je leert een hoe je een “Storyboard” moet maken om het hele verhaal in één, drie, zes of negen plaatjes te tekenen. Hoe bouw je een illustratie op, waar moet je op letten, welke kleuren ga je gebruiken en vooral, hoe kun je een duidelijk verhaal vertellen zonder woorden, maar met beelden.

Enkele onderdelen zijn; tekenen naar aanleiding van een spannend, vrolijk, of verdrietig verhaal of redactioneel stuk, illustraties maken naar aanleiding van je eigen verhaal, de opbouw van een Volgens de revolutionaire methode van Betty Edwards is het nu mogelijk om iedereen de mogelijkheid te geven om te kunnen tekenen. “Tekenen is iets wat aangeboren is” wordt vaak gezegd. Niets is minder waar.

Zoals we hebben leren lopen, praten en schrijven, is het voor iedereen nu ook mogelijk om te leren tekenen. Tekenen heeft niets met het hebben van talent te maken, maar met het waarnemen. Goed kijken is de kern van de cursus. Wie kan goed kan kijken, kan alles tekenen.

In de cursus, leer je op een totaal andere manier naar dingen kijken. Het is bekend dat ons volledige functioneren wordt bestuurd door een linker en een rechter hersenhelft. De linker hersenhelft is onder andere verantwoordelijk voor het rationele gedeelte, zoals het beredeneren van wat je ziet, rekenen, taal e.d. Terwijl de rechter hersenhelft verantwoordelijk is voor het intuïtieve en creatieve gedeelte.

Stap voor stap gaan we door middel van een groot aantal oefeningen de bemoeienissen van je linkerhersenhelft bij het tekenen uitschakelen. De rechterkant (die alles wat tekenen en creativiteit betreft leuk vindt), zal het overnemen en dan zul ook jij erachter komen dat je echt alles kunt tekenen wat je ziet!

 

Photoshop 
In de cursus Adobe Photoshop leer je vanaf het eerste moment praktisch te werken met dit programma. Geen eindeloze uitleg over de werkingen van tools, maar door direct een project te maken, leer je gaandeweg een hele hoop ins en outs van dit uitgebreide programma. Je leert de werking van lagen, laagmaskers, aanpassingslagen, het inkleuren van eigen schetstekeningen, het bewerken van eigen foto’s enz. Een aantal projecten die je gaat maken zijn een filmposter, morphen van dieren, onderwaterscenes, enz..

Een prachtige praktische cursus voor iedereen die direct aan de slag wil met Photoshop.