Advies om de juiste trampoline te kiezen

Op een trampoline zullen je kids zich urenlang kunnen amuseren. Ze kunnen er eindeloos op spingen en trukjes oefenen, bovendien kunnen ze ook al hun energie erop kwijt. Logisch dan ook dat veel gezinnen met jonge kinderen een trampoline in de tuin hebben staan. Wil jij ook graag een trampoline kopen? Dan kan je waarschijnlijk wel wat advies gebruiken om de juiste keuze te maken. Daarom lees je hier ons advies over de maat, de vorm en de veiligheid van trampolines.

Maat

Er zijn trampolines beschikbaar in heel wat verschillende groottes. Om te beslissen welke maat van trampoline er het best in jouw tuin zou passen, moet je rekening houden met enkele richtlijnen. Ten eerste moet er langs elke rand van de trampoline zeker een halve meter vrije ruimte zijn. Ten tweede mogen er geen bomen of struiken naast de trampoline zijn, want dan kunnen er bij het springen ongelukjes gebeuren met laaghangende takken. Dan moet je ook nog kijken naar hoeveel kinderen er tegelijk zullen springen. Grotere trampolines hebben een grotere oppervlakte en kunnen eeng groter gewicht aan. De kans dat kinderen tegen elkaar botsen wordt zo ook veel kleiner.

Vorm

Trampolines zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Er zijn ronde, rechthoekige en zelfs ovale trampolines. De ronde trampolines zijn over het algemeen het populairst. Door hun ronde vorm is het springoppervlak groter en het gewicht meer gelijk verdeeld. Een trampoline rechthoekig is dan weer handiger te plaatsen, vooral als je een kleine tuin hebt. Een ovale trampoline is een combinatie van de twee.

Veiligheid

Bij het trampoline springen is veiligheid natuurlijk essentieel. Om je kinderen veilig te laten rondspringen, kan je een veiligheidsnet kopen. Een trampoline veiligheidsnet wordt rond de trampoline geïnstalleerd en voorkomt dat kinderen er vanaf kunnen vallen. Het kan dat dit mee in je aankoop zit, maar je kan een veiligheidsnet ook los bestellen.