Als je hobby je werk was

Mijn buurvrouw zocht een dakdekker en we praatten daarover en toen kwamen we op het volgende onderwerp. Als je zoekt naar dakdekker Arnhem dan krijg je ongeveer 171.000 zoekresultaten. Kennelijk dus erg veel keuze als het om dakdekker Arnhem gaat. Ik durf wel te zeggen dat je als je snoep of bioscoop intikt je nog veel meer zoekresultaten krijgt. Zo blijkt dus maar weer dat dingen die leuk of lekker zijn, meer zoekresultaten opleveren dan wanneer je iets werkgerelateerds zoekt. Maar ja, liefst hebben we ook helemaal geen bedrijven nodig. Doen we alleen maar leuke dingen en werken we nooit meer, toch? Lijkt mij wel ideaal, gewoon lekker van het leven genieten, dingen doen die je leuk vindt, plezier maken. Maar helaas zit het leven zo niet in elkaar. Ik heb een geluk dat ik geen hekel heb aan mijn werk, ik doe het graag. Heb leuke collega’s en het voorrecht om met dieren te mogen werken, wat mijn passie is. Helaas zijn er ook nog genoeg mensen die werk doen waar ze niet zo dol op zijn, die gepest worden op het werk, en blij zijn dat de werkdag voorbij is. Mensen waar de weekenden veel te kort voor duren en de werkweek een eeuwigheid. Ik heb te doen met deze mensen, hun werk zal hun leven erg negatief beïnvloeden lijkt me zo. Zeker als je een fulltime baan hebt. Je brengt toch aardig wat uren op een dag door met je collega’s en op de werkvloer.
Dus ik ben er wel voor om dat soort gedrag weg te bannen, zodat iedereen met een fijn gevoel naar zijn werk zou kunnen gaan. Het mooiste zou zijn als mensen van hun passie hun werk zouden kunnen maken, zodat niemand ooit nog met tegenzin naar het werk gaat. Maar helaas is dit geen realistisch beeld. Toch zou ik iedereen gunnen, zo veel plezier aan hun werk te beleven als ik doe.