Beginnen met beleggen

Je geld snel laten groeien, kan door middel van beleggen. Toch laten vooral jonge mensen zich al snel verleiden om te gaan beginnen met beleggen. Door middel van verschillende apps die op de markt zijn gekomen is de drempel heel laag geworden om te beginnen aan beleggen. Hoewel steeds meer mensen zijn begonnen met beleggen zijn er ook een tal van mensen die zich laten weerhouden om te beginnen met beleggen. Maar is beleggen wel iets waar je aan moet beginnen?

Heel mensen raken al snel verschrikt om te gaan beginnen met beleggen als ze naar de nieuwsberichten over de aandelenbeurs kijken. Een goed voorbeeld is de Brexit. Toen naar buiten was gekomen dat de overgrote deel van de Britse burgers hadden gekozen om uit de EU te stappen had dit grote gevolgen op de beurs. De aandelen op de Europese banken kelderden namelijk sterk naar beneden. Beleggen is een vak maar ook een gevoel dat je moet aanleren. Je moet namelijk goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen die er spelen en niet alleen op nationaal niveau maar ook internationaal niveau. Je moet voordat belangrijke ontwikkelingen het wereldnieuws behaald al moeten inspelen op deze berichten. Timing is hierbij alles. Op de juiste timing aandelen kopen maar deze ook weer op het juiste moment verkopen.

Het is natuurlijk fijn om als beginnende belegger niet meteen in het diepe te worden gegooid. Het is namelijk eng en je wilt natuurlijk eerst oefenen. Je wilt je spaargeld ook niet verliezen aan het beleggen. Om uit te zoeken of beleggen iets voor jou is en jij hier talent voor hebt. Kun je eerst beginnen met een demo beleggen. Hierbij kun je met een fictief bedrag beginnen met beleggen. Hoe beleggen leer je dus tijdens deze demo. Zo kun je er goed achter komen of beleggen iets voor jou is.