De grootste misverstanden om rondom lippen opvullen

Het is een erg populaire ingreep bij de plastische chirurg: lippen opvullen. En dat is ook niet zo gek. Niet iedereen is van nature gezegend met een mooie volle lippen, maar het volume in onze lippen neemt ook met de jaren gestaag maar zeker af. Bovendien zijn volle lippen een teken van jeugd en jeugd is waar veel mensen tegenwoordig naar op zoek zijn.

Het is geen heel grote ingreep. Het opvullen van lippen gebeurt met fillers en die fillers zijn vaak ook gemaakt van stoffen die van nature ook voorkomen in ons lijf, zoals hyaluronzuur dat onze huid stevig en weerkrachtig houdt. Maar ook daarvan neemt de aanmaak af naarmate we ouder worden, dus dat kan dan worden aangevuld met een filler behandeling. Een filler behandeling is overigens niet alleen geschikt voor de lippen, maar ook voor het gebied rond de mond. Ook de neuslippenplooi, maar ook de marionetlijnen kunnen prima worden opgevuld met fillers zodat de diepe lijnen die hier ontstaan, weer verwdijnen of in ieder geval stukken minder worden.

Een misverstand dat bestaat over het opvullen van lippen, is dat dit met botox zou worden. Om dit meteen te ontkrachten, moet je eerst naar de werking van botox kijken. Botox werkt namelijk als een spierverlammer. Het wordt plaatselijk ingespoten om spieren tijdelijk minder actief te maken, zodat rimpels minder zichtbaar te maken. Zodoende kun je Ć¼berhaupt geen botox gebruiken om iets mee op te vullen, laat staan je lippen waar je eigenlijk wel optimaal gebruik moet hebben van je spieren om goed te kunnen praten, eten en slikken. Daarom heeft het ook geen nut om te zoeken naar botox lippen prijzen. Overal zal je lezen dat het niet mogelijk is om je lippen op te vullen met botox, enkel met fillers die speciaal geschikt zijn voor dit specifieke doel.