De grootste window fire rated producten ter wereld

De grootste window fire rated producten ter wereld zijn te vinden bij Van Dam. Dit bedrijf is al geruime tijd gespecialiseerd in deze producten. Ze hebben nu ook een zogenaamde fire rated window met een maximum opening van wel 1400 mm bij 1400 mm. Dit is het grootste raam dat in de hele wereld geproduceerd en geleverd wordt. Van Dam is de leverancier van deze producten en levert ze wereldwijd. Een window fire rated product wordt doorgaans gebruikt voor bescherming tegen explosies. Ze worden vaak gebruikt in de olie- en gasindustrie, de windindustrie, defensie en inframarkten.

Voordelen window fire rated producten
Window fire rated producten hebben diverse voordelen. De meest voor de handliggende is natuurlijk dat het de veiligheid garandeert, wanneer een bedrijf met explosies werkt. Het andere grote voordeel is wel dat deze producten op maat gemaakt kunnen worden. Dit heeft niet alleen betrekking op de afmetingen, maar ook bewerkingen voor verschillende doeleinden. Zo kan er voor gezorgd worden dat het kogelwerend glas bevat, dat het geluidsisolerend werkt, het glas getint geleverd wordt en het thermische isolatie bevat. Op deze manier zijn window fire rated producten toe te passen voor diverse doeleinden en in vele verschillende industrie├źn. Het is dan ook niet vreemd dat het een populair product is en een goede naam heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid.

Gecertificeerd
Uiteraard is het van belang dat dergelijke producten gecertificeerd zijn om de kwaliteit te garanderen. De leverancier en producent die zijn producten van dergelijke certificaten voorziet, kan rekenen op goede producten. Zo zijn er certificaten van Lloyds Register, ABS, US Coast Guard, DNV en nog veel meer.