De kleuren in Windows 10 wijzigen

De meesten onder ons zijn reeds over gestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Ook in een nieuw besturingssysteem zijn er voor- en nadelen. In dit artikel zal ik kort uit de doeken doen hoe je het kleurschema van Windows 10 kan aanpassen naar uw eigen wens. Ik raad dus aan dit artikel eerst eens kort door te nemen alvorens naar een ervaren computer hersteller te gaan. Ook kan ik reeds melden dat er buiten het aanpassen van het kleurenschema ook de mogelijkheid bestaat het leven voor slechtzienden een heel stuk aangenamer te maken, door een enorme mogelijkheid aan aanpassingen te verkrijgen naar scherpte en contrast toe.

Kleurmixer

Om het kleurschema in Windows 10 aan te passen ga je als volgt te werk:

  1. Klik met de rechtermuis op het start-menu, selecteer “uitvoeren”, en typ vervolgens “control color”
  2. Vervolgens gaat er een nieuw scherm open, waarop je simpelweg op “kleurenmixer weergeven” klikt
  3. Vervolgens komen er enkele opties vrij met sliders, waarmee je praktisch gelijk welk kleurenschema kan selecteren

Deze laatste optie geeft je de mogelijkheid om alle kleurenschema’s of kleuren na te maken dewelke je precies wenst te hebben. Het vergt eventueel wat behendigheid om de juiste slider op de juiste plaats te krijgen, maar eens je het door hebt heb je een oneindigheid aan mogelijkheden.

Windows 10 heeft trouwens ook mogelijkheden ingebouwd om het aangenamer werken te maken voor slechtzienden. Zo is het mogelijk de tekstgrootte en contrast van de kleuren aan te passen naar believen.

Mocht je over dit onderwerp alsnog vragen hebben, kan je steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller. Er zijn veel professionele mensen die je heel graag met raad en daad bijstaan.