DIN plaat of nulplaat bevestigen biedt mogelijkheden in koude seizoenen

Hoewel een DIN plaat of nulplaat voornamelijk wordt bevestigd aan wagens die standaard gebruikt worden als sneeuwschuivers is het ook mogelijk deze aan vrachtwagens te bevestigen. Op deze manier kunnen ook vrachtwagens worden ingezet voor onder andere gladheidbestrijding. Aan de DIN plaat of nulplaat kan dan een sneeuwschuiver bevestigd worden die sneeuw snel en eenvoudig verwijderd van wegen en oprijlanen. DIN platen worden veel gebruikt door overheidsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor het sneeuwvrij houden van officiële wegen. Daarnaast zijn er ook privé wegen die sneeuwvrij gemaakt kunnen worden op deze manier en natuurlijk is het een veelgebruikte methode op bedrijventerreinen.

Het is eenvoudig gladheid te bestrijden door een DIN plaat of nulplaat te bevestigen
Een nulplaat dient aan verschillende eisen te voldoen die aan de DIN norm voldoen. Deze norm stelt onder andere eisen aan de stevigheid en stabiliteit van de constructie zodat de veiligheid wordt gewaarborgd. De nulplaat of ook wel DIN plaat genoemd maakt gladheidbestrijding effectief en eenvoudig. Er zijn vele onderdelen aan de plaat te koppelen. Een vrachtwagen met DIN plaat kan met een sneeuwschuiver gekoppeld worden die verwarmd wordt zodat de ondergrond verwarmd wordt.

Verschillende onderdelen aan een DIN plaat of nulplaat te bevestigen
Er zijn verschillende extra toevoegingen mogelijk als men een DIN plaat of nulplaat wil plaatsen. Zo kan een massaslot bevestigd worden en kan daarbij een afsluitbare stekkerdoos bevestigd worden. Het aansluiten van een zekeringskast en varkensneus behoren ook tot de mogelijkheden.