Dubbelstaafmat hekwerken en andere soorten

Om uw terrein te beveiligen met dubbelstaafmat hekwerken, verfraaien of afbakenen kunt u kiezen uit verschillende soorten hekwerken zoals dubbelstaafmat hekwerken, sierhekwerk of gaashekwerk. Deze hekwerken zijn beschikbaar in verschillende soorten en kan je vaak laten aanpassen naar jouw wensen. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten hekwerken en hoe je deze kan toepassen en aanpassen.

Dubbelstaafmat hekwerk

Wanneer je gaashekwerk en spijlenhekwerk combineert krijg je het dubbelstaafmat hekwerk. Het is elegant maar ook erg stevig. Dit wordt vaak gebruikt om een terrein te beveiligen of afrasteren. Je ziet het vaak rondom schoolterreinen en speelplaatsen. Het komt ook steeds meer terug om tuinen. Je kan dit hekwerk ook laten begroeien of dicht laten vlechten met riet zodat je meer privacy geniet. Na gaashekwerk is dit de goedkoopste variant hekwerk.

Gaashekwerk

De goedkoopste soort hekwerk is gaashekwerk. Daarnaast is het ook nog eens erg functioneel. Gaashekwerk wordt vaak toegepast als afrastering van terreinen maar ook bij kleinere veehouderijen. Dit hekwerk is multifunctioneel en op veel situaties aan te passen. Voor extra beveiliging kan je ervoor kiezen om prikkeldraad bovenop het hekwerk te laten bevestigen. Voor meer privacy kan je het hekwerk dichtvlechten of laten begroeien met een klimop.

Spijlenhekwerk en sierhekwerk

Het stevigste hekwerk dat je kan kiezen is het spijlenhekwerk. Dit is dus het meest geschikt om je terrein mee te beveiligen. Vaak wordt er gesproken over twee verschillen vormen van spijlenhekwerk; modern en klassiek. De moderne variant werd eerst alleen toegepast om grote terreinen te beveiligen maar wordt steeds vriendelijker vormgegeven zodat ook particulieren het kunnen gebruiken. Sierhekwerk is de klassieke versie. Dit hekwerk dient vaak naast afrastering ook als decoratie. De meeste sierhekwerken kan je op maat laten maken en naar wens aanpassen.

Overige soorten

Naast bovenstaande hekwerken heb je ook nog de balustrade. Dit wordt ook wel het balkonhekwerk genoemd en wordt gebruikt om balkons en dakterrassen te beveiligen. Wil je liever geen hekwerk maar toch iets om je tuin of terrein? Dan kan je gaan voor een haag. Dit geeft natuurlijke afscheiding van uw terrein. Dit soort afrastering vergt wel een stuk meer onderhoud.