Duurzaam wonen

Het is een ideaal van deze tijd om bewust te leven. Daarom worden er ook steeds meer duurzame alternatieven voor in huis bedacht om dit ideaal uit te leven. En het gezegde kleine dingen kunnen een grote impact hebben is hier ook zeker waar. De kleine veranderingen maken als snel een groot verschil, zo kun je kijken naar je eet patroon of je woning. Hier zijn een aantal duurzame manier om je huis te verbeteren en ook nog een geld te besparen terwijl je dit doet. Een win-win situatie dus!

 

LED verlichting

In vele woningen, vele huizen en vele appartementen vind je nog steeds oude gloei lampen, maar vergeleken met LED lampen zijn deze soort lampen erg slecht voor het milieu. Zo gaat een LED lamp tot wel twintig jaar mee, veel langer dan een gloei lamp dus. Maar de LED lamp verbruikt ook negentig procent minder energie dan de gloeilamp. Wanneer je nog beter je best wilt doen voor het milieu kun je ook meer gebruik maken van kaarsjes. Vooral in het seizoen de herfst en het seizoen de winter is dit een fijn oplossing, het wordt in deze tijd ook een stuk eerder donker.

 

Warmtepomp

Je wilt zoveel mogelijk warmte vasthouden in je huis en daarvoor heb je een goede isolatie nodig. Zorg dat dit goed zit. Vraag hier een professional voor of gebruik zelf de juiste materialen. Een dubbele laag glas is ook een slimme manier om goed te kunnen en te blijven isoleren. Een pellet boiler is een duurzaam alternatief en vervanging voor een CV ketel en dus beter voor het milieu. Een goed voorbeeld hiervan is de pellet cv ketel met boiler.

 

Zelf klussen

Ga niet altijd voor gloed nieuwe meubels, maar probeer ook eerst eens om je heen te kijken. Een oud kastje kan je bijvoorbeeld een leuk nieuw en fris kleurtje geven.