Een kaak- of kincorrectie is leven veranderend

Geen één lichaam is perfect. Het heeft altijd wel bepaalde ‘mankementen’ en dat is niet erg. Onzeker zijn over dingen en niet perfect zijn maakt het leven misschien wel leuk. Want alles nou perfect was, is er dan nog een uitdaging? Maar er zit een verschil tussen iets dat je niet mooi vind en iets waar je last van hebt. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je kaakstand afwijkt. Dit kan wat minder mooi staan maar sommige mensen hebben er ook last van met bijvoorbeeld kauwen. Hiernaast kan het je sociale leven aantasten. Bij de kwalen die het kan veroorzaken moet je denken aan gewrichtsklachten in de kaak, een aangetast gewricht of kans op ontstekingen. Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden van de complicaties die het met zich mee kan nemen.

Als je je er bewust van bent dat je een slechte kaak hebt en je wilt zo snel mogelijk af van de kans op dit soort problemen zorg er dan voor je dat je naar de kaak chirurg gaat. Bij jonge kinderen is het mogelijk om een relatief kleine ingreep te doen zodat de kaak verder recht groeit. Bij ouderen ligt dit anders dan moet er een chirurgische kaakcorrectie doen om het weer recht te zetten.

Een kincorrectie kan hetzelfde effect hebben. Doordat de kin wat verder terug ligt lijkft het gezicht spitser. Dit kan eigenlijk dezelfde nadelen als een kaak die slecht ligt. Het probleem heeft ook vaak dezelfde oorzaak. Het is een oplossing voor lange termijn en het blijft minstens 25 jaar uiterst stabiel. Dit is de minimale levensduur, dit loopt echter vaak nog ver omhoog.

Besluit u nu om één van de ingrepen te doen. Zorg er dan voor dat u een specialist kiest die beschikt over de nodige kennis en expertise. Op deze manier weet u zeker dat u geen verkeerde keuze maakt en u de kwaliteit zorg krijgt die u verdient.