Een ondernemersplan schrijven

Wil je een ondernemersplan gaan schrijven? Dat is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt. Allereerst moet een dergelijk plan uit diverse onderdelen bestaan. Maar wat moet er dan allemaal in zo’n plan komen? Welke dingen zijn belangrijk in een ondernemersplan? En waarom is een ondernemersplan eigenlijk zo belangrijk?

Waar heb ik een ondernemersplan voor nodig?

Een ondernemersplan heb je allereerst nodig wanneer je een bedrijf wilt beginnen en je daarvoor een lening aan wilt gaan vragen bij de bank. Ook andere mensen die je geld willen lenen voor het starten van een bedrijf, vragen vaak om je ondernemersplan. Daarnaast is het ondernemersplan handig voor jezelf zodat je altijd een overzicht hebt over je bedrijf en je oorspronkelijke doelen. Zo voorkom je dat je afdwaalt met je plannen en zorg je ervoor dat je de juiste koerst blijft varen met je nieuwe bedrijf.

Wat moet er allemaal in het ondernemersplan?

Een goed ondernemersplan bestaat over het algemeen uit vijf onderdelen: over de ondernemer, een marketingplan, een financieel plan, de organisatie en een samenvatting. Vooral het financiƫle plan is voor investeerders vaak erg belangrijk. Zorg er overigens voor dat de samenvatting krachtig en goed in elkaar steekt. Vaak kijken eventuele belangstellenden hier als eerste naar. Als dit goed eruit ziet, gaan ze vaak het plan pas beter bekijken.

Op zoek naar hulp?

Vind je het lastig om een goed ondernemersplan te maken? Gelukkig zijn er op internet tal van voorbeelden te vinden van goede ondernemersplannen. Deze kunnen je helpen bij het realiseren van een sterk plan Klik hier voor een voorbeeld ondernemersplan en laat jezelf inspireren!