Een outplacementbureau helpt ontslagen werknemers aan een nieuwe baan

Wanneer werknemers ontslagen worden, kunnen deze gebruik maken van een outplacementbureau. Toen er bij Phillips Morris in 2014 veel werknemers werden ontslagen, konden deze gebruik maken van zo een outplacementbureau. Een dergelijk bureau helpt mensen met het vinden van een nieuwe baan als ze hun huidige baan zijn verloren. Zij gebruiken een compleet outplacementtraject waarbij mensen die hun baan verloren een ingeschreven worden voor een herplaatsing. Vervolgens sturen bedrijven die personeel nodig hebben een vacature op. Het resultaat wat deze bureaus vaak willen bereiken is een nieuwe baan of zelfstandig ondernemerschap.

Outplacementtraject
Een outplacementtraject van een outplacementbureau is een grondig traject dat mensen helpt om een nieuwe baan te vinden. Door de grote werkloosheid in Nederland in de afgelopen tijd, is een outplacementbureau ook een mogelijkheid om mensen te helpen een nieuwe baan te vinden of om een eigen bedrijf te starten onder professionele begeleiding. Een outplacementtraject omvat een aantal stappen. Vaak is dat een kansencheck, inzicht in de persoonlijke situatie, kwaliteitenonderzoek, verkenning van de arbeidsmarkt, zoeken naar een baan en solliciteren en uiteindelijk het vinden van werk.

Baan verloren?
Wanneer mensen hun baan hebben verloren is het dus aan te raden om een outplacementbureau in te schakelen om de kansen op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk te vergroten. Mensen worden geïntroduceerd in de huidige arbeidsmarkt en richten zich op de nieuwste fenomenen, zoals social media een aantal jaren geleden. Netwerken en personal branding is vaak ook een belangrijk onderdeel in een outplacementtraject. Een aantal bedrijven bieden ook nog eens extra cursussen waarbij mensen de kans krijgen om hun vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen, zodat ze de kansen op de arbeidsmarkt vergroten.