Elektrische sigaret

Het nieuwe roken wordt elektrisch roken genoemd. Veel mensen zijn al overgestapt van het roken van normale sigaretten op elektrisch roken, omdat het een flink aantal voordelen biedt. In dit artikel lees je meer over de elektrische sigaret, hoe het precies werkt en waar je het kunt kopen.

 

Wat is een elektrische sigaret?

Een elektrische sigaret is een apparaatje op basis van elektriciteit, waarmee elektronisch gerookt kan worden. De elektronische sigaret wordt over het algemeen gebruikt om rokers op een veilige manier van hun verslaving af te helpen, maar veel mensen gebruiken het ook als vervanger van de gewone sigaret. Elektrisch roken is namelijk goedkoper, veiliger en biedt een ruime keuze aan smaken.

 

Hoe werkt een elektrische sigaret?

De e-sigaret is een apparaatje dat een batterij heeft en een verwarmingselement, wat een atomizer wordt genoemd. Het apparaatje wordt gebruikt om nicotine houdende vloeistof te verdampen, waarna de damp geïnhaleerd en weer uitgeblazen kan worden. Omdat de vloeistof verdampt wordt, proef je de smaak van de vloeistofvulling , en blaas je een rookwolk uit in de vorm van waterdamp. Omdat er ook een lampje op de elektrische sigaret zit, lijkt het alsof je echt rookt. Veel mensen die zijn overgestapt van normale sigaretten op elektrisch roken vinden dat het bijna hetzelfde is, of dat elektrisch roken zelfs beter is.

 

Waar koop ik een elektrische sigaret?

De elektrische sigaret wordt verkocht in webshops en in tabakszaken. De prijs van een elektrische sigaret is goedkoper dan dat je elke keer een pakje sigaretten koopt. Het is wel belangrijk om de elektrische sigaret in een goede webshop te kopen, let er dus goed op dat het product dat je koopt veilig is.