Enkele fixes voor de meest voorkomende computer problemen.

De meeste mensen onder ons hebben ongetwijfeld in hun huishouden op zijn minst wel  1 computer of laptop. Echter is het niet ongebruikelijk dat er af en toe eens wat defect gaat of niet werkt zoals het zou moeten werken. Zonder voor het minste naar een ervaren computer hersteller te moeten, gaan, stel ik dit korte artikel op met enkele van de meest voorkomende computer problemen die gemakkelijk zelf op te lossen zijn.

laptop-fix

  • De computer eens opnieuw opstarten.

Een veel voorkomend probleem, voornamelijk bij Windows 10, is dat de computer niet vlot meer draait na een tijdje. Dit kan heel gemakkelijk verholpen worden door eens “opnieuw opstarten” te doen. Op deze manier worden de updates correct geïnstalleerd, en geef je de computer eens een nieuwe start. Let wel, er is een verschil in de computer opnieuw opstarten, en afsluiten; en terug opstarten via de knop.

  • Water gemorst op uw laptop?

In het geval je water gemorst hebt op uw laptop, dien je zo vlug mogelijk de laptop af te leggen, de stroom van de laptop weg te nemen, de batterij uithalen en de laptop omgekeerd, open, met het scherm naar beneden te leggen. Wacht zeker een halve dag tot je zeker bent dat al het vocht uit de laptop is. Probeer de laptop daarna terug aan te leggen en hoop dat het vocht geen onherstelbare schade aangericht heeft.

  • Een gekrast laptopscherm?

Heb je krassen in uw laptop scherm? Dan helpt volgende tip (mits de krassen niet al te diep zijn). Dit kan gemakkelijk verholpen worden met een korrelige tandpasta. Wrijf een beetje tandpasta tussen duim en wijsvinger, en breng het vervolgens aan op de krassen op uw scherm. De korrelige wrijving van de tandpasta zorgt er voor dat ondiepe krassen gaan verdwijnen.

Indien je ergere computer problemen hebt, of als je het toch niet echt ziet zitten om zelf aan de slag te gaan, verwijs ik u graag door naar een ervaren computer hersteller die heel graag de problemen voor u zal oplossen.