Enkele tips om uw computer hardwarematig schoon te houden.

Zowel soft- als hardwarematig is het belangrijk om uw computer schoon te houden. In dit artikel ga ik kort iets dieper in op het hardwarematig onderhouden van uw computer. Het is belangrijk uw computer zo stofvrij mogelijk te houden. Maar daarbij dien je wel best met enkele puntjes rekening te houden. Hieronder geef ik enkele tips van hoe je uw systeem best kan kuisen. Een goed onderhouden computer gaat langer mee en moet je over het algemeen minder vlug afgeven voor eventueel computer herstel.

Computer kuisen

  • Sproei of spuit nooit water of een andere vloeistof op componenten van computers. Als u toch een vloeistof gebruikt, sproei dit dan eerst over een stofdoek.
  • U kan gebruik maken van een stofzuiger om vuil, stof of haar rond de computer op te zuigen. Let wel dat u best geen stofzuiger gebruikt in uw computer, omdat dit statische elektriciteit genereert die uw computer kan beschadigen. Wanneer u toch een stofzuiger wenst te gebruiken in uw computer, gebruik dan een draagbare stofzuiger dat voorzien is van een batterij of werk met speciale samengedrukte lucht.
  • Wanneer u een component of de computer wenst te kuisen, leg hem dan eerst volledig af, verwijder de batterij indien het een laptop betreft en verwijder de stekker.
  • Wees voorzichtig tijdens het kuisen dat u niet per ongeluk bepaalde knoppen indrukt waar je beter af blijft. Als er iets aangesloten is op de computer is het een goede tip om eerst de verbinding te verbreken.
  • Wanneer u fans wenst te kuisen is het belangrijk dat u deze tijdens het kuise stil houdt, zeker wanneer u een fan kuist met een stofzuiger is het belangrijk dat deze niet gaat draaien tijdens het kuisen, want dit kan een tegenstroom veroorzaken die uw computer kan beschadigen.
  • Eet of drink nooit bij een computer wanneer je er aan werkt.
  • Probeer ook niet te roken bij een computer, rook is namelijk een grote boosdoener die er voor zorgt dat stof echt blijft kleven aan de onderdelen, waardoor het ook veel moeilijker is dit proper te houden.

In dit artikel heb ik kort enkele tips gegeven bij het onderhouden van uw computer. Als u zelf niet zeker bent van wat u doet of schrik heeft om uw computer te openen is het best dat u contact op neemt met een ervaren computer hersteller.