Fietsen in Nederland

In Nederland is het heel normaal om te leren: fietsen. Net als zwemmen vinden alle ouders het belangrijk dat hun kind het kan. Het is niet alleen leuk, het is ook erg gemakkelijk als je het kunt. In Nederland liggen namelijk overal fietspaden. De automobilisten moeten altijd rekening houden met de fietsers in de stad en op het platteland. Het is namelijk een net zo geaccepteerd vervoersmiddel als de auto of het openbaar vervoer.

In het buitenland ligt dit wel anders. Het zeker niet het geval dat er overal fietspaden zijn, zeker niet in de grote steden. In de drukte rijden fietsers met gevaar voor eigen leven. Automobilisten zien het vaak niet, puur omdat ze het niet verwachten. Het is natuurlijk logisch dat er in Nederland veel gefietst wordt. Het land is erg vlak. Dus mensen kunnen er gemakkelijk in fietsen. Zie jij jezelf al de berg op fietsen in Oostenrijk? Elke dag, om naar huis te komen? De terugweg is leuk, want je bent snel beneden. Maar terug omhoog is dan elke dag weer een uitdaging. Deze mensen nemen, begrijpelijk, liever een auto naar huis.

In Nederland zit het echter ook niet altijd mee. Het kan erg regenachtig zijn en aan de kust kan het ontzettend hard waaien. Toch gaan de meeste mensen nog op de fiets. Het is sneller dan in de file staan en als je in de stad moet zijn scheelt het weer zoeken naar een parkeerplaats. Het is niet duur, want het is een investering die je er zo weer uithaalt. Een stadsfiets heb je zowel in een herenfiets als in een damesfiets. En als je toch niet te veel geld kwijt wilt zijn, dan ga je gewoon voor de goedkoopste fiets. Deze is gewoon te vinden in iedere online fietsenwinkel! Deze zijn vaak toch nog goed. Als je tweedehands een fiets gaat kopen moet je opletten dat deze niet gestolen is.