Hier moet je opletten bij een website laten bouwen

Er komen nogal wat factoren voorbij bij het website laten bouwen. Al deze factoren zijn belangrijk om aan te denken, maar het kan voorkomen dat je wat vergeet of over het hoofd ziet. In dit artikel behandelen we twee van die factoren die belangrijk zijn bij het website laten bouwen.

Website, hosting en onderhoud

Wanneer het mogelijk is, dan is het verstandig om het technische onderhoud, de optimalisatie, de beveiliging en de hosting door de websitebouwer te laten doen. Hiermee zorg je ervoor dat jij je kan focussen op de dingen waar je goed in bent en de websitebouwer doet dat dan ook. Hij of zij zorgt voor de website waarmee je vervelende verrassingen zoals virussen, spam, inbraken, slechte ranking in Google of een verouderde website voorkomt. Het is slim om te kiezen voor een webbouwer waar je een goede klik mee hebt. Dit komt omdat zo’n persoon vaak een partner voor de langere termijn is. Het is fijn als de support en het klant contact goed verloopt en ook goed voelt. 

Online marketing en Google

Al is je website technisch nog zo sterk, dit zorgt er niet per se voor dat de website ook succesvol is. Het is natuurlijk wel een stevige basis daarvoor. Als de website helemaal afgebouwd is en goed staat, dan is het tijd om gevonden te worden door Google en in de zoekresultaten te verschijnen. Hier kan je voor zorgen door verschillende online marketingtechnieken zoals zoekmachine optimalisatie (SEO).

Het grote voordeel van een WordPress website is dat dit soort website goed geïndexeerd kunnen worden door Google. Er wordt daarom ook wel eens gekscherend gezegd dat Google van WordPress houdt. Doordat dit zo is, kan je ervoor zorgen dat je met bepaalde zoektermen snel hoger in de zoekresultaten van Google kan komen. Het is dan ook verstandig om altijd budget vrij te houden voor het optimaliseren van de website. Google is continue aan het veranderen hoe websites hoog in de resultaten komen en daarom moet hier steeds op ingespeeld worden.