Hindernissen kopen

Hindernissen worden in de ruitersport gebruikt om over te springen. Hindernissen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren en maten.

Hindernissen worden gebouwd met behulp van staanders, balken en lepels. Als de lepers vlak zijn en de balk licht is valt de balk sneller. Is de balk echter zwaarder en staan de lepels schuin dan gebeurt dit minder snel. Je kunt de hindernissen zelf aanpassen door bijvoorbeeld borden en strobalen onder de hindernissen te gebruiken.

Bij springwedstrijden heeft het woord ook nog een officïele betekenis. Om precies te zijn gaat het dan om alle genummerde sprongen of combinaties ervan die de ruiter moet overwinnen. Eén hindernis kan uit meerdere sprongen bestaan. Hierbij krijgen de verschillende sprongen een letter toegewezen zoals 2a en 2b.

Cavaletti hindernissen

Cavaletti bestaan uit 1 balk met aan het uiteinde een steun. Deze blokken zijn te stapelen en zo zijn hindernissen te bouwen.

Hindernissen: kruisje

Een kruisje bestaat uit 2 staanders met lepels. De balken kruisen ekaar in het midden. Doordat het middelste punt het laagste ligt spring het paard netjes over het midden van de hindernis.

Hoogte-breedte sprongen

Je hebt verschillende hindernissen voor verschillende sprongen. In sommige gevallen gaat het uitsluitend om hoogte, in andere gevallen alleen om de breedte van de sprong. Als laatste kan het ook nog gaan om een combinatie van deze.

Hindernissen kopen? Kijk eens bij NedLandic.nl. Een enorm assortiment hindernissen voor de ruitersport online te koop.