Hoe een goedkope advocaat vinden?

Als je verwikkeld bent in een juridisch conflict en dit ontaardt in een juridisch gevecht binnen de muren van de rechtbank, dan is het niet onverstandig om te kijken naar een bekwame advocaat. Een bekwame advocaat kan er voor zorgen dat jij gelijk krijgt en zo de zaak wint. Als je de advocaatkosten zelf moet betalen wil je waarschijnlijk niet te maken krijgen met een advocaat die vele honderden euro’s per uur rekent. Dat is logisch, want zo kan het een dure onderneming worden. Verlies je namelijk de rechtszaak dan dien je ook de kosten van de rechtszaak te betalen en dat is allesbehalve goedkoop. Derhalve kun je vooraf het best goed uitzoeken welke advocaat je het best voor de zaak kunt kiezen, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Een goede goedkope advocaat vinden is niet eenvoudig. Er zijn goedkope advocaten te vinden, maar mogelijk zijn dit onervaren advocaten. Als het voor jou een belangrijk zaak is, wil je waarschijnlijk niet in zee gaan met een onervaren advocaat. Je kunt ten eerste te rade gaan bij vrienden, familie, kennissen, collega’s, buren of andere bekenden. Wellicht dat zij jou een goede advocaat kunnen aanbevelen. Als dat zo is heb je mogelijk een goede advocaat gevonden. Anders kun je zelf een advocaat benaderen. Online kun je eenvoudig de telefoonnummers van diverse advocaten achterhalen. Je kunt ze telefoneren en de zaak voorleggen. Vraag direct naar de tarieven die ze vragen en hoeveel tijd ze ongeveer kwijt denken te zijn. Het is ook slim om te vragen of je langs kunt komen voor een (gratis) eerste gesprek. Zo kun je kijken of het klikt en of je vertrouwen hebt in de advocaat.

Hoeveel geld ben ik kwijt?

Wat het uiteindelijke bedrag exact gaat zijn kunnen wij je niet vertellen, maar in Nederland is een advocaat gemiddeld 15 uur met een rechtszaak bezig. Dat komt dus neer op circa 1500 euro voor een zaak. Dat is natuurlijk behoorlijk prijzig en voor veel mensen is dit dan ook de redenen waarom ze niet direct een advocaat willen inschakelen. Dit is een logische beredenering, want de kans bestaat altijd nog dat je de zaak gaat verliezen. Als het om veel geld gaat is het natuurlijk onverstandig om zo’n zaak niet aan te spannen, maar als het om prestige gaat, een klein geldbedrag of een klein zaak, dan moet je jezelf afvragen of het wel zin heeft.