Hoe kan je bestanden vastpinnen in de recente bestanden in Explorer?

Ondertussen zijn de meesten onder ons reeds vertrouwd met het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk  Windows 10. Uiteraard komt een nieuw besturingssysteem ook terug met heel wat nieuwigheden die u het leven vergemakkelijken en waarmee je vlotter uw pc-werk gedaan kan krijgen.

Quick acces

In dit artikel ga ik kort wat dieper in over het optimaal gebruiken van Windows Explorer, en leg ik meerbepaald kort uit hoe je bepaalde items die je veel gebruikt kan vastpinnen aan uw recente zoekfuncties in file Explorer. Op die manier heeft u zich wellicht terug een rit bespaard naar een ervaren computer hersteller met deze vraag.

In principe is dit heel handig om te doen, je hoeft gewoon in uw zoekfunctie van de bestanden Explorer 1 regel te typen, deze geef ik hierna weer: %AppData%\Microsoft\Windows\Recent, dit commando ingeven zal een nieuwe map openen, namelijk de recente zoekfuncties, het enige wat je nu nog rest te doen is deze map toe te voegen aan de “Home” tab in uw bestanden Explorer en op enter drukken.

Vanaf nu zal zich een nieuwe map weergeven in uw Explorer waar telkens uw recent gebruikte bestanden zullen weergegeven worden. Als extra tip kan ik u nog meegeven dat u dit kan doen met elke map die u veel gebruikt. Dus als u bijvoorbeeld onder documenten een map hebt waar u veel en vlug toegang dient te hebben, kan u hetzelfde principe toepassen hieromtrent.

Op deze manier kan u terug een heel stuk vlotter werken met de nieuwste telg in de familie van besturingssystemen van Microsoft, namelijk Windows 10. Indien u echter alsnog niet goed weet hoe u dit kan toepassen, staat het u vrij steeds eens contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.