Hoe kan je de game mode activeren inde Windows 10 creators update?

Één van mijn favoriete updates, en ongetwijfeld van heel veel mede-gamers in Windows 10 Creators Update is ongetwijfeld de nieuwe Game Mode. Deze modus verbetert de prestaties van de computer door alle overbodige achtergrondprocessen af te leggen terwijl je aan het gamen bent. Op deze manier verhinder je dat nodeloze programma’s uw computerkracht ongewenst opeten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, kan u steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller.

Game

Let wel dat deze Gaming Mode niet alle gaming problemen op lost, deze modus is bedoeld voor gaming systemen die specificaties heeft die net boven de minimum behoefte van een bepaald game zitten. Wanneer uw systeem ver onder de minimumvereisten zit, zal deze game modus evenwel niets uithalen.

Hieronder leg ik heel kort uit hoe je effectief de Game Mode in de Windows 10 Creators Update kan activeren:

  • Je opent het start menu, waarin je onmiddellijk kan typen.
  • Vervolgens typ je met het open geklikte start menu “Instellingen”.
  • In de Creators Update zal je naast de standaard instellingen nu ook “Game mode” zien verschijnen.
  • Hier dien je simpelweg “Game mode” aan te vinken.

Wanneer uw computer zich evenwel ver onder de minimum prestatievereisten van een bepaald game bevindt dat je wenst te spelen, zal deze game modus evenwel niets uithalen. Misschien is het dan tijd om een ervaren computer hersteller te contacteren om te kijken of er eventueel upgrades mogelijk zijn aan uw systeem; of als het misschien tijd is voor het aanschaffen van een nieuw gaming systeem.