Hoe kan je uw computer terug sneller maken door schijfoptimalisatie?

Je kent het wel, na verloop van tijd krijg je het gevoel dat uw computer steeds trager begint te werken, dit kan uiteraard verschillende oorzaken hebben, dit kan bijvoorbeeld komen door ongewenste programma’s die mee komen van internet wanneer je een wel gewenst programma installeert, dit kan eveneens liggen aan virussen of malware, maar het kan ook komen doordat uw computer, en meerbepaald uw register verzadigd raakt. Voor dit probleem hoef je niet onmiddellijk contact op te nemen met een ervaren computer hersteller, maar geef ik in dit artikel enkele mogelijkheden die je kan overlopen om uw register op te schonen.

Schijf optimaliseren

Enkele mogelijkheden hiervan zijn opgenomen in het besturingssysteem van Microsoft Windows 10  en hiernaast geef ik nog één programma mee  waarmee je ook op een heel gemakkelijke manier uw register kan opschonen.

Eerst en vooral kijken we kort naar de mogelijkheden die Windows 10 biedt, hiervoor ga je naar “deze computer”, en klik je op lokale schijf, meestal is dit de c-schijf, het is voornamelijk de schijf waar uw Windows op geïnstalleerd is. Vervolgens klik je bovenaan op beheren, waardoor je in de bovenste balk enkele mogelijkheden te zien krijgt. Linksboven kan je dan kiezen over optimaliseren, opruimen, of in het ergste geval formatteren.

In de meeste gevallen volstaat het hier om eens uw schijf te optimaliseren. Hiermee kan je uw computersnelheid al terug een stuk sneller maken.

Een ander apart programma die ik ook heel veel gebruik om computers op te schonen is Ccleaner, dit is een handig klein programmatje die je gratis van internet kan downloaden.

Indien niets van bovenstaande methodes helpt, staat het u vrij om alsnog contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.