Huis verwarmen zonder gas

Wilt u uw huis verwarmen zonder gas? Dan is de warmte pomp waarschijnlijk de perfecte oplossing voor u. De warmte pomp is duurzaam en verbruikt geen fossiele brandstoffen. Bij het proces van het beslissen of u een nieuwe warmte pomp gaat aanschaffen zijn er verschillende sites die je kunnen adviseren over beste hybride warmtepomp. Zo zijn er verschillende typen warmtepompen en per huis zal het verschillen welk type het beste past.

Het eerste type is de hybride warmtepomp. Bij de hybride warmtepomp wordt minder, maar nog steeds wel wat gas verbruikt. De hybride warmtepomp wordt namelijk aangesloten naast de bestaande gasketel. Het grootste gedeelte van de tijd zal de hybride pomp het werk doen, maar wanneer het heel erg koud is buiten of u opeens de warmte met grote snelheid wilt verhogen, zal de gasketel gebruikt worden. Op deze manier zal er toch heel veel gas bespaard worden. Als u een gloednieuwe of een nog niet aan vervanging toe zijnde waterpomp in uw huis geïnstalleerd heeft staan is de hybride warmtepomp dus ideaal voor u.

Zoekt u een pomp die volledig op elektriciteit werkt, dan kunt u gaan voor de lucht/water warmte pomp, de combiwarmtepomp en de brijn/waterwarmtepomp. Deze pompen kunnen de gasketel volledig vervangen en bij installatie van deze pomp zal dus geen gas meer benodigd zijn voor het verwarmen van uw water. De lucht/waterwarmtepomp haalt zijn warmte en energie vanuit de buitenlucht, terwijl de andere twee varianten hun warmte uit de bodem tappen. Ze worden dus aangesloten op een bodemsysteem dat ervoor zorgt dat de warmte in goede banen geleid wordt en het water goed verwarmd wordt. Als laatste is de combiwarmtepomp geschikter voor de woning bouw, de eengezinswoningen dus. De brijn/waterwarmtepomp daarentegen is zeer geschikt voor grote woningen en utiliteit, zoals flats en grote gebouwen met appartementen.