Internet marketing voor jouw website

Internet marketing is een alomvattende term voor alle marketing die online wordt verricht. Hieronder vallen diensten zoals zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, retargeting, Facebook, marketingacties en noem maar op.

Zoekmachine optimalisatie

Een van de grootste diensten die onder internet marketing valt is zoekmachine optimalisatie. Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat websites hoger komen te staan in de linkerkant van Google. Het voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat het geen geld kost, maar je moet er wel de nodige tijd en aandacht in stoppen. Door te zorgen voor goede content, links die naar jouw website gaan en regelmatige updates zorg je dat je website steeds meer waarde krijgt voor Google. Google toont haar bezoekers graag de meest relevante informatie. Dus ga met je website aan de slag vanuit die visie.

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren is een goede toevoeging op je marketingstrategie als je snel op zoek bent naar meer geïnteresseerde bezoekers. Je kunt namelijk in het advertentieprogramma aangeven wie je doelgroep is, bijvoorbeeld mensen die wonen in de provincie Overijssel, en een zoekopdracht waar het woord ‘schilder’ in zit. Als je dus als schilder in Overijssel werkt krijgen alleen relevante zoekers jouw advertentie te zien. En nog mooier, je betaalt alleen per klik op je advertentie, dus niet per zoekopdracht. Geef bijvoorbeeld aan dat je niet meer dan € 5,- per dag wilt besteden en je hebt voor € 150,- per maand alleen maar geïnteresseerde bezoekers. Dat moet toch goedkomen?