Makkelijker carrière maken

Sommige mensen hebben meer moeite met het vinden van een nieuwe baan dan andere mensen. Zeker mensen die de vijftig zijn gepasseerd hebben doorgaans meer moeite met het vinden van een nieuwe baan. Ook mensen die al meer dan twintig jaar bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt hebben ondervinden hinder als ze iets nieuws zoeken. Als je op zo late leeftijd nog op straat komt te staan is dat erg vervelend, maar het zoeken van een baan is ook vervelend. Veel mensen van boven de vijftig weten dan ook niet hoe je in deze tijd het beste kan solliciteren en waarderen de hulp van outplacement vaak wel.

Na een ontslag kan het voor sommige mensen erg vervelend zijn om aan een nieuwe baan te komen. Het vinden van een baan is ook niet het makkelijkste wat er is. Het gebeurd dikwijls dat vijftigplussers zwoegen om een nieuwe baan te vinden, want je moet ook op die leeftijd helemaal bij het begin beginnen en weer helemaal uitvinden hoe alles moet terwijl je nog maar een paar jaar hoeft te werken.

Voor deze mensen is het makkelijker om outplacement te doen bij bijvoorbeeld outplacement Zwolle. In een outplacementtraject worden mensen geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. In het eerste deel van het traject leer je hoe je jezelf kan profileren als werknemer en in het tweede deel van het traject ga je solliciteren met behulp van de adviezen van een adviseur

Ook mensen die een baan hebben kunnen er wat aan doen om zich lekkerder te voelen op hun werk. Met loopbaanbegeleiding krijgt je carrière een boost. Samen met de loopbaancoach ga je dan kijken naar je functioneren op dit moment en kijk je eventueel naar welke vervolgstap je in je carrière kan maken. Zo leer je daar hoe je met moeilijke dingen op je werk om moet gaan.