Onderhoud tennisbanen noodzakelijk

Regelmatig onderhoud van tennisbanen is zeer belangrijk om de kwaliteit van de tennisbanen zo optimaal mogelijk te houden. Het verschilt sterk per ondergrond hoe vaak deze bijgehouden moet worden. Recent is een nieuwe ondergrond geïntroduceerd: de Claytech ondergrond, die de beste kwaliteiten van gravel en hardcourt combineert. Door de unieke eigenschappen ligt de frequentie van onderhoud van dit soort tennisbanen veel lager dan bij standaard gravelbanen.

Specialist in het onderhouden van tennisbanen
Tennisverenigingen doen er verstandig aan om het onderhoud van hun tennisbanen over te laten aan een specialist op dit vakgebied. De Claytech tennisbaan is, na een éénjarige pilotperiode, nu officieel erkend als gecertificeerde tennisondergrond. Deze ondergrond bestaat uit een combinatie van een harde ondergrond, met daarop een vochtregulerende membraam. Op deze ondergrond wordt vervolgens het welbekende gravel gestrooid, zodat de tennisbaan qua uiterlijk niet veel verschilt van andere gravelbanen. Met Claytech besparen tennisverengingen kosten doordat een voorjaars check van de tennisbanen nu niet meer nodig is.

Eenmalige of periodieke check van de banen
Afhankelijk van de ondergrond van de tennisbanen, kunnen tennisverenigingen kiezen voor een eenmalige of periodieke check van de baan. Bij een gravelbaan is onkruidbestrijding een voorbeeld van preventief onderhoud om gladheid van de baan tegen te gaan. Een specialistisch tennisbedrijf kan hierbij uitkomst bieden en heeft de juiste kennis en materialen in huis om de tennisbanen speelbaar te maken of te houden. Zo voorkomen verenigingen dat de tennisbanen in kwaliteit achteruit gaan en op den duur een complete renovatie nodig hebben.