Op naar Cambodja

Als je op zoek bent naar een verre reis vol met mooie natuur, cultuur, lekker eten en waar je ook uit kan rusten? Dan is een rondreis in Cambodja wel wat voor jou. Het land is perfect voor een avontuurlijke en rustgevende vakantie. Je hebt genoeg tijd, ongeveer twee weken, om het land te verkennen plus wat rustdagen.

In het land is Boeddhisme erg groot. Bijna iedereen gelooft in dit geloof. Dit merk je ook als je in het land bent. Ook aan de gebouwen kun je dit aflezen. Aangezien het vaak regent in dit land is er genoeg flora en fauna te vinden. Als je de jungle en mangrovebossen wilt bezoeken is dit zeker mogelijk. Je kunt er ook veel tropische dieren. Het hele jaar is het zonnig in het land. Gemiddeld is de temperatuur 27 graden celcius, waardoor het dus een tropisch klimaat is. In het Moesson periode zal het veel regenen. Je kunt het beste in een periode gaan wanneer het droog is, maar de temperatuur ook niet zo hoog ligt. Het nadeel is dat alle toeristen zo denken en het dus wel druk is tijdens die periode. Als je een beetje tegen hitte kan kun je dus ook in de zomer gaan.

Organisaties als koning aap of nrv reizen organiseert reizen naar deze landen. Je hebt verschillende keuzes als je voor Cambodja kiest. Je hebt al eerst namelijk groepsreizen. Dit zijn reizen waarbij je met een groep mensen alle activiteiten langs gaat. Meestal zijn dit allemaal Nederlanders en Belgen. Het kan ook voorkomen dat mensen uit andere landen mee doen. De gids is altijd Engels. Het leuke van de groepsreizen is dat je mensen leert kennen. Sommige mensen vinden het een nadeel dat je alles samen moet doen. Er zijn echter wel vrije dagen waar je kunt doen wat je wilt. Bij priv├ę reizen kun je alles zelf doen als je dat liever wilt.