Opritverwarming als veiligheidsvoorziening

Opritverwarming kan uitkomst bieden wanneer het buiten kouder wordt en de ondergrond van de oprit gaat aanvriezen. Heating Group International is marktleider op het gebied van opritverwarmingssystemen en kan dit bij klanten in heel Nederland monteren en leveren. Op deze manier zorgt dit bedrijf ervoor dat opritten ijs- en sneeuwvrij blijven en ongelukken voorkomen kunnen worden.

Renovatie opritverwarming

In de meeste gevallen monteert Heating Group International een opritverwarming al tijdens de nieuwbouwfase van een woning in opdracht van een architect of een adviesbureau. Dit is de goedkoopste en snelste manier, maar in de praktijk komt het ook vaak voor dat er in het begin bespaard wordt op een dergelijk opritverwarmingssysteem. Mocht er in de loop van de jaren toch behoefte zijn aan een opritverwarming, dan kan Heating Group International ook een renovatie uitvoeren. Hierbij wordt de bestaande afwerklaag van de oprit verwijderd, waarna de verwarmingselementen aangebracht kunnen worden. Dit specialistische bedrijf werkt vrijwel altijd met kabels in plaats van matten, omdat deze geheel op maat gemaakt kunnen worden en flexibel werken tijdens het bevestigen. Nadat de opritverwarming is gelegd wordt er gezorgd voor een nieuwe afwerklaag.

Laag energieverbruik en veel zekerheid

Na onderzoek samen met het KNMI heeft Heating Group International berekend dat een opritverwarmingssysteem gemiddeld 100 tot 150 uur per jaar aanstaat. Daardoor kunnen gebruikers heel eenvoudig het energieverbruik vaststellen, dat vaak een stuk lager ligt dan gedacht wordt. Bovendien is een verwarmingssysteem voor opritten een duurzame investering in de veiligheid van personen.