Paneelbouw: flexibel besturingssysteem

Voor de besturing van verwarmingelementen is paneelbouw essentieel en kan voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt. Veel bedrijven in de olie- en gasindustrie maken hier al gebruik van, maar ook gezondheidszorginstellingen, overheidsinstanties en banken zijn gebruikers van elektrische verwarming. Op deze manier kan er altijd de juiste temperatuur worden bereikt en kunnen industriële processen worden gecontinueerd.

Ontwerp schakelpanelen in paneelbouwafdeling

De specialist op het gebied van paneelbouw is het bedrijf Heating Group International, die allerlei schakelpanelen in hun eigen paneelbouwafdeling bouwt. Dit bedrijf levert niet alleen heaters, maar  produceert ook een bijbehorend besturingselement dat precies is afgestemd op de werking van het verwarmingselement. Op deze manier ontstaat een optimale oplossing die aan alle wensen van de gebruiker voldoet. Een schakelpaneel is standaard voorzien van statusindicatie en eventueel uit te breiden met een aardlekschakelaar en alarmmelding. Heating Group International verstaat alle facetten van het vak: ontwerp, ontwikkeling, leveren en bouwen en kan daardoor alles in eigen huis voor klanten uitvoeren.

Kabels als verwarmingspunt

Heating Group International werkt in de meeste gevallen met kabels in plaats van matten. Dit heeft als reden dat kabels op maat gemaakt kunnen worden en zo tijdens het aanleggen nog aangepast kunnen worden aan de huidige situatie. Dit zorgt voor meer specialisatie en werkt in de praktijk beter dan matten.