Periodiek industriedeur onderhoud | ROMASS Business

Industriedeuren worden bij veel bedrijven intensief gebruikt. De (draaiende) onderdelen kunnen door intensief gebruik sneller slijten. Om slijtage tegen te gaan en zo lang mogelijk uit te stellen is periodiek onderhoud belangrijk. De ARBO adviseert bedrijven met automatische of handbediende industriedeuren aan om regelmatig onderhoud of een controlebeurt uit te laten voeren. In sommige gevallen is het zelfs voorgeschreven en wettelijk verplicht om de deuren te keuren en controleren. Zo’n controle beurt dient uitvoert te worden door een bevoegd bedrijf. Het kan zelfs zo zijn dat sommige verzekeringsmaatschappijen ‘verplichten’ om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren om eventuele schade te dekken. Als u nog opzoek bent naar een partij die periodiek onderhoud uit kan voeren aan uw industriedeuren kunt u terecht bij ROMASS Business. Zij kunnen onderhoud uitvoeren aan alle merken en typen bedrijfsdeuren, toegangshekken en docksystemen.

Voordelen van periodiek industriedeur onderhoud

Naast het gegeven dat de ARBO en sommige verzekeringsmaatschappijen het verplichten om jaarlijks onderhoud uit te laten voeren, kan het ook een aantal voordelen opleveren. Waarschijnlijk denkt u, jaarlijks onderhoud dat kost best veel geld. Echter zorgt het regelmatig onderhouden en nalopen van een industriedeur ervoor dat grote problemen voorkomen worden. Door vroegtijdige slijtage tegen te gaan, kunnen grote problemen zoals het springen van de veren en het vroegtijdig breken van de kabels voorkomen worden. Dit zijn storingen waarbij de kosten aardig kunnen oplopen. Naast een stukje kostenbesparing zorgt periodiek onderhoud er ook voor dat het bedieningsgemak, veiligheid en inbraakwerendheid van de deur wordt gewaarborgd. Ook krijgt u bij het afsluiten van een servicecontract bij ROMASS Business toegang tot de 24/7 storingsdienst. Indien er toch onverhoopt een probleem optreedt aan de deur staat een van de ervaren monteur binnen 2 uur op locatie bij urgente storingen.

Welke onderdelen worden er gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt

tijdens een onderhoudsbeurt worden er standaard een aantal onderdelen gecontroleerd en onderhouden. Hieronder vind je een overzicht van de onderdelen die worden gecontroleerd.

Hang en sluitwerk

Hierbij kan gedacht worden aan de kabels, looprollen en scharnieren. Deze worden gecontroleerd op eventuele slijtage en indien nodig worden ze gesmeerd of vervangen. Ze controleren dit door te kijken of de deur nog soepel open en dicht gaat en of er geen roest op de onderdelen zit.

Elektrische bediening en beveiligingen

Monteurs controleren de bediening van de industriedeur. Ze controleren of de besturingskast en motor goed op elkaar reageren en of de onderloopbeveiliging nog goed werkt. Indien dit niet het geval is zullen ze de deur anders afstellen zodat alle beveiligingen goed werken. Controle van de elektrische bediening en beveiligingen zorgt ervoor dat er storingen voorkomen worden zoals het vastlopen van de deur.

Railsysteem en veren

Nog een belangrijk onderdeel van de controlebeurt is het nalopen van de railsysteem en veren. Beide onderdelen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de deur goed naar beneden rolt en dichtvalt. Door de veren goed af te stellen en het railsysteem controleren op eventuele defecten, zorgt u ervoor dat de deur soepel zal openen en sluiten.

ROMASS Business

ROMASS Business is al ruim 20 jaar de onderhoudsspecialist van alle merken en typen industriedeuren en docksystemen in heel Nederland. De monteurs zijn professioneel opgeleid en beschikken over een servicebus. In hun servicebus beschikken ze over een ruime voorraad van onderdelen, waardoor problemen met een deur direct op locatie opgelost kunnen lossen.

Meer informatie over periodiek onderhoud van industriedeuren door ROMASS Business kunt u terugvinden op hun website: www.business.romass.nl.