Positie outlet met positie jeans en positiebroeken ziet online groei

Vooral retailers met een fysieke winkel en bijvoorbeeld een online positie outlet ziet een groei in de aankopen. De consument kiest voor gemak van het online bestellen maar wil graag in de fysieke winkel de artikelen bekijken. Bij positie jeans en positiebroeken gaat men vaak naar de winkel om deze te passen. Een ander groot gedeelte van de consumenten bestelt online en past thuis. Een online winkel hanteert meestal 14 dagen om een artikel te kunnen passen en terug te sturen of te ruilen. Op deze manier kan men eenvoudig positie kleding dat in de online outlet is bestelt in de eigen omgeving passen.

Outlet met positie kleding verkoopt meer ten opzichte van voorgaande jaren
Uit onderzoek van het CBS blijkt dat retailers met zowel een fysieke als online winkel meer artikelen verkochten dan online winkels. De zwaarte dient dan wel bij de online winkel te liggen. De outlet van Trendy positie kleding toont ook een stijging in de verkoop. Vooral positiebroeken zoals positie jeans verkopen goed. Een mogelijke reden hiervoor kan het gemak zijn en de hoge kwaliteit kleding dat aangeboden wordt. Vooral merkkleding wordt veel tijdens de zwangerschap aangeschaft.

Online is een belangrijk verkoopkanaal geworden
Het CBS geeft aan vanaf nu maandelijks de procentuele ontwikkelingen binnen de online winkels in de detailhandel weer te geven. Op deze manier kan de omzetontwikkeling van de online verkoop beter in kaart gebracht worden. Ook de online retailer met een outlet in positiekleding zoals positiekleding en positie jeans kijkt uit naar deze cijfers.