Reclame maakt ons onzeker

Ouder worden is in onze samenleving een echt taboe. Alles en iedereen is erop ingesteld om jong te zijn en te genieten van het leven. Alles op tv, tijdschriften en kranten is jong en vrolijk. Het is eigenlijk best beschamend om ouder te worden, ondanks het feit dat iedereen ouder wordt. Mannen hebben hier minder last van dan vrouwen, omdat vrouwen ook nog eens in de overgang raken. Dat zorgt er nog eens voor dat de onzekerheid versterkt wordt. Want het is zo dat we weer net zo onzeker zijn over ons uiterlijk en ons lichaam als we waren in de puberteit. Waarom doen we zo moeilijk? Als iedereen ouder wordt is het toch geen schaamte, maar een feit?

De maatschappij staat bol van het kapitalisme. We moeten maar kopen, investeren en nog meer kopen. Dan pas kun je er genoeg bij horen. Ook al is het product nog niet versleten, een nieuwe is beter en leuker. Daarmee kun je dan weer opscheppen bij de buren. Het is dus niet gek dat we elke dag ontzettend veel reclame zien. Het wordt aan ons opgedrongen om zoveel mogelijk te kopen, dan worden we zo mooi als de mensen in de reclame. Die zijn altijd jong, vrolijk en fris. Zoals iedereen wil zijn. De mensen in de reclame wereld worden nooit ouder lijkt het wel. Toch is de harde waarheid dat zij ook ouder worden, zij worden gewoon vervangen.

Ouder worden is een vorm van zelfacceptatie. Er staat iets te gebeuren en dat moet je gewoon accepteren. Je kunt er namelijk niet veel aan doen. Uiteraard kun je wel je lichaam steunen op de beste manier. Je neemt genoeg vitaminen in door te beginnen met voedingssupplementen bestellen. Je spieren blijven daardoor optimaal. Ook houdt je je bloedvaten schoon met deze voedingssupplementen. Belangrijke ondersteuning!