Rijplaten: een rijplaat zorgt voor een stevige ondergrond

Rijplaten zijn in de bouwsector erg belangrijk. Een rijplaat zorgt er namelijk voor dat de aan- en afvoerwegen stevig genoeg zijn voor bepaalde machines. Rijplaten zijn metalen platen die worden gelegd op onstabiele grond, zodat het berijdbaar wordt. De basis van een goed bouwproject begint bij het leggen van rijplaten.

Rijplaten of een rijplaat in verschillende soorten
Er zijn vele mogelijkheden als het gaat om rijplaten. Een rijplaat is over het algemeen van staal met houten draglineschotten. Daarnaast is er keuze uit verschillende afmetingen, kan een rijplaat uitgevoerd worden met of zonder trekhaak en kan er gekozen worden voor een afgeronde hoek. Het is maar net waar de rijplaat wordt toegepast. Het is zaak de mogelijkheden die er zijn als het gaat om de uitvoering van een rijplaat zorgvuldig af te wegen. Het kan zelfs raadzaam zijn hierover advies in te winnen bij een specialist. Zo worden risico’s tot een minimum beperkt.

Speciaal transport in Duitsland
Niet alle wegen in Duitsland zijn geschikt voor speciaal vervoer. De wegen zijn te smal of niet stevig genoeg voor zwaar transport. Swanenberg IJzer Groep, leverancier van rijplaten, heeft in Duitsland al meerdere wegen voorzien van rijplaten. Hierdoor werden de wegen breder en steviger. Met de inzet van rijplaten was het uiteindelijk mogelijk een transport met een gewicht van 350 ton succesvol te laten verlopen.