Smartengeld bij letselschade in Nederland niet hoger dan in omliggende landen

Wie hulp na een ongeluk nodig heeft of tijdens herstel passende dienstverlening nodig heeft is het beste uit in Nederland. Hier ligt het bedrag dat aan smartengeld bij letselschade wordt uitbetaald weliswaar niet hoger dan in andere landen binnen Europa maar de dienstverlening is wel stabiel. De hoogte van het bedrag wordt vastgesteld in overleg met rechters, advocaten, letselschadedeskundigen en verzekeraars. Er wordt hierbij doorgaans naar zaken uit het verleden gekeken waadoor de bedragen niet stijgen in Nederland.

Hulp na een ongeluk of tijdens het herstel is de dienstverlening in Nederland optimaal
De hoogte van het smartengeld is binnen Nederland weliswaar nagenoeg gelijk gebleven, in de toekomst zal hier verandering in komen. Op deze manier zal de hulp na een ongeluk of tijdens herstel de dienstverlening financieel verbeteren.

Hogere bedragen mogelijk in de toekomst
Nu de bedragen redelijk gelijk blijven in Nederland in vergelijking met andere landen is er ook goed nieuws. De laatste ontwikkelingen tonen aan dat de bedragen die worden uitgekeerd stijgen. Een recente zaak in Leeuwarden behandelde een aanvraag over een verkeerde medische behandeling in 1994. Hier werd het bedrag hoger vastgesteld dan in voorgaande zaken. Het smartengeld dat uitgekeerd wordt bij letselschade kan dan zeker ook hoger uitvallen in de toekomst. Bij hulp na een ongeluk en tijdens het herstel is de financiƫle dienstverlening in het land straks op hetzelfde niveau als de omliggende landen.