Tips om je tennisspel te verbeteren

Je hebt in de sportwinkel een nieuw tennis racket gekocht met een kek paar k swiss tennisschoenen erbij voor de juiste baan. Je hebt kleding gekocht die lekker zit en die professional waardig is, maar toch merk je dat je tennisspel nog niet zo goed is als je zou willen. Goed materiaal helpt zeker, maar zeker niet het belangrijkste. Vandaag geven we daarom enkele tips om je tennisspel te verbeteren.

 

Gebruik de zwakheden van je tegenstander

Elke wedstrijd heeft van tevoren een warming-up van ongeveer vijf minuten. Gebruik die tijd om je klaar te maken voor de wedstrijd (uiteraard), maar ook om je tegenstander te testen door forehands en backhands te slaan om te bepalen wat hij het beste of juist het slechtste kan. Als je dat weet, kun je je strategie bepalen door naar zijn of haar zwakke punten te kijken. Je kunt dit doen door meteen op de zwakheden van je tegenstander te spelen. Als deze een slechte backhand heeft, speel je dan alles op zijn of haar backhand. Je kunt het ook iets anders aanpassen door aan het begin van de wedstrijd juist alles op de forehand te spelen. Je tegenstander wordt dan comfortabel met de forehand en op dat moment, speel je juist alles op zijn of haar backhand, zodat diegene fouten gaat maken.

 

Rekken en strekken

Als je de eerste vijftien minuten van de wedstrijd doorgaans niet goed speelt, dan kun je overwegen om meer te rekken of meer te strekken. Dit kan statisch rekken zijn of juist een rek waarbij je een pose vasthoudt gedurende een korte periode of dat je specifieke oefeningen doet. Het maakt niet uit, als je maar iets doet. In een sport waar fijne motoriek belangrijk is, zoals bij tennis, kan het verminderen van de stijfheid van de spieren en gewrichten om vrij stromende bewegingen mogelijk te maken veel helpen.