Tips voor de beginnende tennisser

Enkele tennisser droomt ervan om zo goed te worden als Roger Federer of Rafael Nadal, helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Als tennisser moet je rustig aan beginnen en dan zal je steeds beter worden. In onderstaand artikel geven we je enkele tips om op gang te komen met de sport die we tennis noemen. Doe je tennisschoenen heren aan en sla die aces.

 

Tennisrackets

Er zijn veel rackets om uit te kiezen en de standaard is bijzonder goed, zelfs aan de onderkant van het segment. Rackets voor beginners en juniorrackets zijn relatief goedkoop, maar ga niet zomaar voor het goedkoopste model – kies een tennisracket dat bij je lichaam en gripmaat past. Vraag advies aan de verkoop assistent. Ga er niet vanuit dat als een snaar gebroken is, het racket niet goed is en weggegooid moet worden. Als het een goed racket is, is het misschien de moeite waard om hem opnieuw te laten spannen en de spanning aan te passen aan je spel. Dit zal je spel tijdens trainingen en wedstrijden ten goede komen.

 

Training

’s Werelds beste spelers zijn jaren bezig geweest om te komen waar ze nu zijn. Ze zijn begonnen op jonge leeftijd met de hulp van enkele van de beste coaches. Je kunt de ene week goed spelen en dan de volgende week abominabel slecht zonder een aanwijsbare reden. Raak hier niet van onder de indruk – het in normaal. Blijf gewoon spelen en je spel zal uiteindelijk uit zichzelf komen.

 

Neem wat lessen

De beste manier om je spel te verbeteren, is door lessen te nemen. Dit voorkomt dat je slechte gewoontes oppikt en het geeft je de kans om mensen van een vergelijkbare standaard te ontmoeten. Doe wat onderzoek naar je lokale sportcentra en tennisclubs om erachter te komen wat ze te bieden hebben.