Tips voor productiviteit

De grote ondernemers onder ons hebben allemaal iets met elkaar gemeen: ze kunnen zeer productief werken. Met productief werken krijg je veel werk gedaan in minder tijd. Je ben dus efficiënter en effectiever bezig dan wanneer je niet productief bezig zou zijn. Het zijn dat jij op een kantoor tussen andere mensen moet zitten om je echt te kunnen concentreren. Je voelt dan de druk van de mensen om je heen om te blijven presteren en je werk af te krijgen. In tegenstelling tot andere mensen, deze mensen kunnen zich juist weer beter concentreren als het stil en rustig om hen heen is. Het liefst zitten dit soort personen in een ruimte zonder mensen om zich heen. Ze werken graag in hun eentje zodat ze niet gestoord kunnen worden door de mensen om zich heen.

 

Bij sommige personen is het zo dat zij hun productiviteit terug kunnen zien in hun salarisstrook in de salarissoftware van hun werk. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij mensen die op straat dingen verkopen, op de markt of collecteren voor een goed doel. Maar het gebeurt ook in de horeca door de fooi die kelners kunnen verdienen. Hoe beter de service is die zij leveren, hoe meer fooi ze kunnen verdienen. Dit soort werk is vaak zeer prestatiegericht, wat betekent dat er vooral focus ligt op het presteren op dat moment.

 

Maar de ondernemers die succesvol zijn geworden door hun productiviteit weten dus hoe zij het beste werken. En met het beste werken bedoelen we dan veel voor elkaar krijgen, dus bijvoorbeeld een hoop mailtjes af kunnen werken of beantwoorden en je aan het einde van de dag voldaan voelen. CBBS Salarisservice heeft een programma genaamd  Youforce Reat waarbij tips worden gegeven over productiviteit.

 

Zo heeft ieder mens dus een andere manier van werken die voor hen het beste voelt.