Trampoline springen is gezond

Vitamine d is heel erg belangrijk voor mensen. Het is daarom belangrijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Een tekort aan deze vitamine kan voor hele vervelende en soms chronische bijwerkingen zorgen en dat wil je liever voorkomen. Voor kinderen is vitamine d nog belangrijker dan voor volwassene want kinderen hebben de vitamine nodig in hun ontwikkeling. Jongere kinderen en oudere mensen zijn risicogroepen voor en te kort aan deze vitamine, het is voor deze groepen daarom extra belangrijk om op hun inname te letten.

Tegenwoordig is het alleen moeilijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Een deel van dat probleem komt omdat sommige mensen een opname probleem hebben en een ander deel van dat probleem is omdat mensen steeds minder vitamine d innemen. Vitamine d krijg je binnen door het eten van vette vis en margarine en door zonlicht op je huid. Het zonlicht is verreweg de belangrijkste factor in de inname van vitamine d. alleen door genoeg in de zon te zitten kun je dus aan je vitamine d komen, want in margarine en vette vis zit niet zoveel van deze vitamine.

Het is daarom erg belangrijk voor kinderen om buiten te komen. Kinderen hebben alleen geen idee hoe belangrijk het is om vitamine d binnen te krijgen en kunnen daarom ook die verantwoordelijkheid niet nemen. De ouders moeten er daarom voor zorgen dat hun kinderen genoeg vitamine d binnen krijgen, door minimaal een half uur per dag in de zon te zijn. Een goede manier om kinderen naar buiten te krijgen is door het buiten leuk te maken voor een kind met bijvoorbeeld magic circle trampolines.

Daarnaast is het af en toe nodig om de springmat trampoline, de trampoline rand en de springveren te vervangen. De rand moet je misschien ergens tussen de twee en de vijf jaar vervangen, maar de trampoline rand en de springmat gaan waarschijnlijk wel tien jaar mee.