tuinonderhoud Roosendaal: steeds duurzamer

Steeds meer mensen worden milieubewust en daarom vindt steeds meer milieubewust tuinonderhoud plaats, onder meer in Roosendaal. De tuin is een kostbaar stukje natuur. Voor de tuinaanleg en het tuinonderhoud wordt daarom steeds vaker gekozen voor duurzaam tuinieren.

De aanleg van een duurzame tuin
Bij duurzame tuinaanleg moet worden gedacht aan het gebruik van milieuvriendelijke en slijtvaste materialen, zo ook bij tuinonderhoud in Roosendaal.  Door het gebruik van materialen, die duurzaam zijn geproduceerd, wordt het milieu minder belast. Bovendien wordt bij de aanleg van een duurzame tuin gebruik gemaakt van lokale planten- en bomensoorten. Op deze manier wordt bespaard op bijvoorbeeld het transport van de planten en bomen. Bovendien verkleint u met het gebruik van lokale plantensoorten de kans op bacteriën en schimmels omdat deze planten van nature hier thuishoren en passen bij het klimaat. Natuurlijk kunnen ook in een duurzame tuin planten aangetast worden door insecten, schimmels en bacteriën. Er kan dan gebruik gemaakt worden van biologisch bestrijdingsmiddelen.

Duurzame materiaalkeuze
Op het gebied van materiaalkeuze kan bij de aanleg  en het tuinonderhoud, onder meer in Roosendaal ,worden gedacht aan het hergebruik van tegels en aan het gebruik van houtsoorten met het FSC keurmerk. Door het hergebruik van bijvoorbeeld tegels, wordt aanzienlijk bespaard op energie en productie van nieuwe tegels.

Laat aanleg en tuinonderhoud over aan de specialist
De aanleg van een duurzame tuin vraag wat tijd en energie. Daar staat tegenover dat de tuin vaak minder tuinonderhoud vergt. Veel mensen roepen de hulp in van een gespecialiseerde ecologische hovenier voor de aanleg en het onderhoud van een ecologische, duurzame tuin, onder meer in Roosendaal. Hereijgers Eco Tuinen heeft zich als hoveniersbedrijf gespecialiseerd is de aanleg, het onderhoud van tuinen en vijvers op een ecologische manier.