United Nude, kruising van architectuur en mode

United Nude – Kunst voor uw voeten! Wereldwijd worden de creaties van dit unieke merk geadoreerd. De creativiteit van de dames schoenen van United Nude hebben een ware cult-status bereikt. Al sinds 2003, komt dit unieke label steeds weer met extravagante en unieke pumps en ballerina’s. Een verhaal dat begon met een gebroken hart, Architect Rem D Koolhaas probeerde terug zijn vriendin terug te krijgen door het afslanken van architectuur naar de meest eerbiedwaardige vorm, die van de voet van een vrouw.
In 2003, samen met de zevende generatie schoenmaker Galahad Clark, werd United Nude gelanceerd. Dromen werden werkelijkheid, hun eerste schoen ‘de Mobius’ ontwikkeld. Sindsdien is United Nude uitgegroeid tot het iconisch merk op de kruising van mode en design, met het creëren van producten die duidelijke concepten, elegantie en innovatie hebben. United Nude is in meer dan 50 landen wereldwijd verkrijgbaar en heeft ook zeven flaghship stores.

De ontwerpen van United Nude schoenen ondervinden natuurlijk veel invloeden uit de architectuur, die zorgen voor een onvergelijkbaar silhouet.  Maar niet alleen door het ontwerp zet United Nude een fashion statement neer, ook de gebruikte materialen zijn heel uniek. Schoenen van United Nude zijn een absoluut meesterwerk en een ware must foor iedere fashionista.

DE WINTER COLLECTIE 2015

Met de herfst / winter collectie 2015, zet United Nude de evolutie van het merk door met de introductie van nieuwe architectonische hakken, zoals Sera en Jacky, en aanvullende eigentijdse schoenen met een architectonische twist. Speciaal ontworpen geometrische gedrukt, geweven en gewatteerde stoffen gecombineerd met leer, maken moderne en stijlvolle, maar toch eenvoudig te dragen schoenen, die er funky uitzien en waar iedereen over zal praten

Een absolute topper voor dit seizoen zijn de nieuwe sneakers van United Nude. Deze trendy, comfortabele en chique sneakers zullen zeker aan ieders verfijnde smaak voldoen. Ze zijn tegelijkertijd sportief en elegant en daardoor kunnen ze gemakkelijk onder de dagelijkse outfits gedragen worden. Voeten zullen er meteen verliefd op worden, want ze zijn zo ontzettend comfortabel. Met de kenmerkende United Nude materialen en in het oog springende details zijn deze sneakers een echt must-have item voor dit seizoen.

Materialen variëren van een verscheidenheid aan traditioneel leer zoals nappa, patent, satijn patent, tot aan de moderne leersoorten zoals slang embossed, gespiegeld en de introductie van vegetarisch. Altijd futuristisch, United Nude blijft leiden in vooruit denken door het gebruik van high-tech materialen zoals neopreen, speciaal ontworpen elastieken,
rubber en split suède’s.
Rauw gesneden leer en elastische stoffen worden gebruikt om one-of-a-kind silhouetten te creëren.

UNITED NUDE ONLINE

Online vind je een aantal winkels die de United Nude schoenen verkopen. Een bekende United Nude winkel is bijvoorbeeld Clementi. Naast een winkel in Rotterdam, verkoopt Clementi.nl ook de grootste collectie van United Nude online. Het bestellen van United Nude schoenen online is niet anders dan passen in de winkel. Zoek de juiste maat en de winkel stuurt het binnen 48 uur gratis naar je op.