Uw garagepoort kapot? Laat uw poort maken

Als je poort een defect heeft opgelopen, is het belangrijk dat je dit zo spoedig mogelijk laat maken. Een snelle garagepoort herstelling is van belang omdat de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden wanneer niet alle onderdelen meer werken. Daarnaast kan het zijn dat de poort niet goed meer sluit, waardoor je woning niet meer waterdicht is en je erg gevoelig bent voor een inbraak. In dit artikel kun je lezen wat je het beste kan doen bij welke storing.

Poort maakt veel geluid bij het openen en sluiten

Een krakend of piepend geluid heeft te maken met het drooglopen van de looprollen. Smeer de looprollen om het probleem te verhelpen. Zorg ervoor dat de looprollen alleen gesmeerd worden wanneer de sectionaalpoort niet op de stroomvoorziening is aangesloten en zorg ervoor dat niemand de stroomvoorziening kan inschakelen terwijl de werkzaamheden uitgevoerd worden.

De poort reageert niet op de motor

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

De sectionaalpoort hangt scheef

Waarschijnlijk is de kabeltrommel of lager verdraaid. Omdat er grote spanningen op de kabels staan raden we je aan per direct te stoppen met het gebruiken van de poort en je storing zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Gezien de hoge spanning die hier op staat raden wij je af zelf aan de slag te gaan met het probleem en hiervoor een professional in te schakelen.

De poort zakt of stijgt iets na het stopzetten van de poort

Wanneer de poort zakt of direct na sluiten weer een stuk open gaat ligt dit in de meeste gevallen aan de veerspanning die niet goed is afgesteld. De veren moeten weer aangespannen worden. Wanneer de veren zich aan het einde van de levensduur bevinden en het aanspannen van de veren geen of enkel kortstondig effect zal hebben moeten de veren vervangen worden. Gezien de hoge veerspanning raden we je ernstig af om zelf aan de slag te gaan met dit probleem om letsel en schade te voorkomen. Schakel te allen tijde hiervoor een professional in.

De veren zijn gesprongen

Wanneer een of beide veren zijn gebroken kan je de sectionaalpoort niet meer openen of sluiten. Wij raden je in deze situatie af om de poort te forceren om te voorkomen dat het probleem erger gemaakt wordt. Schakel een technieker in om nieuwe veren te plaatsen en de poort tijdelijk te sluiten.

De kabels zijn gebroken

Kabels van garagepoorten zijn erg slijtagegevoelig. Wanneer deze slijten en gaan rafelen zal de motor van de deur extra inspanning moeten leven om de poort te kunnen openen en sluiten waardoor de motor ook eerder stuk kan gaan. Wij raden je daarom aan om minimaal 1 keer in de 5 jaar de kabels te vervangen. Wanneer je de garagepoort intensief gebruikt is het raadzaam om dit vaker te doen. Wanneer de kabels zijn gebroken raden we je af om de poort nog te gebruiken om te voorkomen dat de motor ook schade oploopt. Schakel een technieker in om de kabels te vervangen.

Mocht je poort een van de bovenstaande storingen hebben, kun je de ervaren techniekers van ROMASS inschakelen om de garagedeur te maken. De techniekers van ROMASS zijn actief in heel België, waardoor er altijd een specialist in de buurt is om het probleem op te lossen.