Uw Windows 10 PC als mobiele hotspot gebruiken

In dit artikel ga ik heel kort in over de mogelijkheden om uw Windows 10, er is namelijk niets handiger dan toch de mogelijkheid verkrijgen om met uw gsm of andere gadgets op het internet te raken zonder dat er een wifi router nabij is. In dit artikel ga ik heel kort in over wat de mogelijkheden hieromtrent zijn. Indien u alsnog wat extra info nodig is er ongetwijfeld een computer herstellerm de hoek die u zonder probleem verder zal helpen.

 Mobiele hotspot

Als je bijvoorbeeld op het hotel Wifi bent, of u wilt uw thuis wifi delen, maar u wil uw netwerk router of wachtwoord niet delen omdat hij geen gast mode heeft, dan is het opzetten van uw computer als hotspot een hele goede redding.

Om uw Windows 10 computer in te stellen als hotspot, gaat u heel eenvoudig naar netwerk en internet instellingen, waarna je u naar “Mobiele hotspot” begeeft.

Vanaf hier is het heel eenvoudig om uw computer in te stellen als mobiele hotspot.

Je hoeft enkel maar de schuiver “deel mijn internet” te verschuiven naar “aan”.

Vervolgens kan je een netwerk naam kiezen, meestal is dit de router naam.

Vervolgens zal Windows zelf een wachtwoord genereren.

Op deze manier kan je gemakkelijk tot wel acht toestellen wifi verlenen zonder dat je uw wifi wachtwoord moet prijsgeven.

Indien je na het lezen van dit artikel zelf wil proberen uw mobiel netwerk op te zetten, maar u lijkt er niet in te slagen, raad ik u aan eens contact op te nemen met een ervaren computer hersteller. Deze persoon kan u gemakkelijk verder helpen of eventueel het nodige doen voor u.