Voordeel door uitbesteden

De bouwsector is een lastige sector om ondernemer in te zijn, want in deze sector zijn meer regels zijn dan in de meeste andere sectoren. Ondernemers hebben niet echt voordeel van de vele regels, maar hebben daar vaak eerder hinder van omdat de meeste regels alleen maar wat opleggen, maar nauwelijks wat opleveren. Regels zijn daarom meer beperkend voor de bedrijfsvoering van een onderneming dan nuttig. Hoe minder regels er dus zijn hoe beter dat voor bedrijven is.

Naast de normale wetgeving zijn bedrijven verplicht om zich aan de afspraken te houden die in de CAO zijn gemaakt. De CAO-bouw is een CAO met meer regelgeving dan in de meeste andere CAO’s waardoor het ingewikkelder is om in deze CAO te werken. Een deel van de regels van deze CAO zijn meer beperkend voor de bedrijfsvoering van de onderneming dan dat ze toevoegend en zouden er daarom niet meer moeten zijn. De vele regels maken het de ondernemer alleen maar moeilijker en zouden daarom verminder moeten worden.

Om het wat makkelijker te maken voor jezelf, kun je dingen waar je zelf niet veel van weet en dingen die je veel tijd kosten, kunnen het beste worden uitbesteed aan een partij die daar beter in is. Zo kun je de administratie, de juridische zaken en alle zaken die met het personeel te maken hebben, het beste uitbesteden aan partijen die deze dingen efficiënter kunnen doen dan de ondernemer zelf. Zo kun je dingen uitbesteden aan een administratiekantoor of aan een consultant salaris.

Een goede afweging in dingen die je wel wil uitbesteden en in dingen die je niet wil uitbesteden zorgt ervoor dat je enerzijds veel geld bespaard op je bedrijfsvoering en anderzijds tijd bespaard die je vervolgens in andere dingen kan steken. De enige keer dat je daar tijd aan kwijt is, is tijdens het zoeken van een partij om aan uit te besteden.