Wat is belangrijk om goed te kunnen scoren in zoekmachines

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gelezen op het internet is het een kwestie van veel links naar een website leggen, zodat de website beter gaat scoren in zoekmachines als Google. Het aantal links is niet als enige belangrijk. Hieronder staan een aantal andere factoren die belangrijk zijn.

Opmaak

Je kan wel hoog in Google staan, maar de ‘opmaak’ van je positie is minstens zo belangrijk. Zonder een goede ‘opmaak’ zul je aanmerkelijk minder bezoekers op je website krijgen. Bij de opmaak van de site (code) gaat het om de meta title, meta description en de URL naar je pagina. Deze zijn van groot belang bij het scannen van een zoekpagina. Des te meer dit aansluit bij de zoekopdracht en behoefte van de zoeker, des te hoger je doorklikpercentage zal zijn.

Domeinnaam

Een domeinnaam speelt ook een grote rol. Een domeinnaam speelt een grote rol, omdat een domeinnaam een betere positie in Google aan bewerkstelligen. Niet alleen de domeinnaam zelf, want er zijn nog vele andere factoren, maar een domeinnaam speelt zeker een rol. Neem daarom de tijd bij het registreren van een domeinnaam en kijk of een domeinnaam vrij is of niet. Als een domeinnaam vrij is, is het vaak een kwestie van deze snel te registreren voordat een concurrent met deze domeinnaam aan de haal gaat. Een domeinnaam kun je ook kopen. Een domeinnaam kopen kun je doen bij diverse websites waar ze domeinnamen aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs. Dit zijn sites zoals Domainorder.nl.