Wat je moet weten over whey supplementen

Whey bevat veel stoffen die goed zijn voor een krachtsporter. Deze stoffen zijn nodig om er voor te kunnen zorgen dat een krachtsporter snel en effectief spiermassa kan winnen. De volgende stoffen vind je onder meer terug in whey supplementen: eiwitten, mineralen, vitaminen, immunoglobulines en lactoferrine. De meeste stoffen zijn voor veel mensen wel duidelijk. Voor immunoglobulines en lactoferrine geldt dat waarschijnlijk niet. Immunoglobulines zijn eiwitten. Deze worden door mensen aangemaakt als reactie op een stof die niet lichaamseigen is. Lactoferrine is een antioxidant en heeft als eigenschap dat deze ontstekingswerend is.

Whey wordt hoofdzakelijk door sporters genomen en dan vooral mensen die fysiek willen aankomen. Hierbij doelen we op spiermassa. De stoffen die in whey zitten bevorderen de spiergroei aanzienlijk en het lichaam zal hier dan ook positief op reageren wanneer iemand whey supplementen neemt. Wanneer je fanatiek gaat trainen en ook voldoende rust, zul je snel resultaat boeken. Het is wel van belang om ook goed te eten. Een shake op zichzelf is goed, maar het is geen wondermiddel. Je zult ook goed moeten eten. Denk aan zuivel, fruit en groente.

Daarentegen kan whey ook gebruikt worden voor mensen die willen afvallen. Dit supplement wordt dan als vervanging voor een maaltijd gebruikt. Ideaal, maar je hebt wel andere voedingsstoffen nodig om verantwoord af te kunnen vallen. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Wanneer je hier niet van op de hoogte bent, heb je grote kans dat je onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.