Wat zijn de kosten voor bedrijfspoorten onderhoud?

Veel bedrijven willen de kosten zo laag mogelijk houden. Zo willen ze ook de kosten voor jaarlijks onderhoud aan hun bedrijfspoorten zo laag mogelijk houden. Maar wat zijn nou de kosten voor het jaarlijks onderhouden van de bedrijfspoorten en waar bestaan de kosten uit? Om antwoord te geven op deze vragen hebben wij een serviceovereenkomst van ROMASS Business erbij gepakt en gekeken welke kosten daar in rekening worden gebracht.

Kosten jaarlijks bedrijfspoorten onderhoud

Het is lastig om vooraf aan te geven wat de totale kosten zijn voor het onderhoud. Dit is afhankelijk van de staat van de poort en of de poort intensief wordt gebruikt. Bij veel bedrijven en zo ook bij ROMASS Business wordt er een standaardtarief in rekening gebracht voor een onderhoudsbeurt en de wettelijke keuring. Indien er onderdelen vervangen moeten worden omdat ze niet meer voldoen aan de wettelijke eisen. De standaardkosten bij ROMASS Business is een prijs van €69 per installatie. Binnen de €69 per installatie vallen de voorrijkosten en eerste half uur arbeid van technieker per installatie.

Periodieke keuring verplicht

Waar je misschien niet van op de hoogte bent, is dat het jaarlijks keuren van handbediende en automatische bedrijfspoorten verplicht is voor ondernemingen. De verplichting hiervan staat beschreven in de Belgische en Europese wetten voor bedrijven en de Arbeidsinspectie zijn ondernemingen verplicht om overheadpoorten en docksystemen jaarlijks te laten keuren door gecertificeerde professionals. Het is belangrijk om automatische poorten te onderhouden en keuren omdat bij achterstallig onderhoud ernstige ongelukken kunnen gebeuren. Hierbij kan gedacht worden aan een deur die naar beneden valt omdat bijvoorbeeld de kabels niet meer werken of dat de onderloopbeveiliging niet meer werkt waardoor de poort niet stopt met zakken wanneer er iets onder staat.

Wil je meer informatie over de jaarlijkse kosten voor bedrijfspoorten onderhoud? Neem dan contact op met de klantenservice van ROMASS Business. Ze zijn bereikbaar op 078/484996 of via de mail: klantenservice@romass.be