We kunnen niet meer zonder technologie

Het is inmiddels ondenkbaar uit ons leven, technologie. Doormiddel van technologie wordt alles makkelijker en sneller voor ons, en daar zijn we een groot fan van. Zonder de technologie ging alles ook prima, maar doordat we er zo aan gewend en gehecht zijn geraakt raken we in paniek als het er niet meer is. Neem een voorbeeld aan de achterruitrijcamera. Zonder achteruitrij camera kunnen de meeste mensen niet goed meer parkeren. Ze zullen hoogst waarschijnlijk een paaltje of ander voertuig raken doordat ze niet weten hoeveel afstand ze nog hebben. In dit artikel zal er worden gepraat over wat voor impact iets als een achteruitrij camera kan hebben en waarom we er niks aan hebben.

Zoals gezegd kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder technologie.  Een wereld zonder koffiezetapparaat of een achteruitrij camera zouden we ons niet kunnen voorstellen. Achteruitrijcamera’s hebben we zoals al gezegd dus onbewust enorm nodig. Ze komen ook in verschillende soorten en maten, want elk voertuig is natuurlijk anders en heeft dus een gepersonaliseerde achteruitrijcamera nodig. Je hebt bijvoorbeeld achteruitrijcamera vrachtwagen of achteruitrijcamera ford transit. Het zijn twee totaal verschillende voertuigen die moeten dus beide een andere camera hebben. Zeker bij deze iets wat grotere voertuigen is een achteruitrijcamera belangrijk. Stel je maar is voor een vrachtwagen achteruit een magazijn inrijden zonder achteruitrijcamera, dat wordt gewoon heel moeilijk. Het is dus fascinerend hoe een klein stukje technologie ons leven verhelpt. En in de komende jaren zal dit alleen nog maar toenemen. Niet alleen voertuigen worden telkens geïnnoveerd maar ook zaken in het dagelijks leven zoals energiebronnen en telefoons. Nu kunnen we bijvoorbeeld al niet in beelden dat onze telefoons geen internet hebben, maar over enkele jaren kunnen we misschien zelfs de telefoons besturen zonder onze handen. En dan willen we ook niet meer terug naar onze vertrouwde smartphone.

Kortom technologie bepaald veel dagelijkse dingen in ons leven zonder dat we dat door hebben. En zonder die technologie zouden we misschien wel gek worden.