Welke goede schouderoefeningen zijn er?

Wanneer je gaat fitnessen is het belangrijk dat je de spiergroepen die je wilt trainen goed traint. Waarschijnlijk train je ook je schouders en wil je dat je schouders er krachtig uit komen te zien. Om als bodybuilder het gewenste resultaat te krijgen, zijn je schouders belangrijke delen van je lichaam. Je gebruikt je schouders ook bij veel andere oefeningen. Als je tijdens het fitnessen de schouderoefeningen niet op de juiste manier doet, heb je kans dat je een blessure krijgt. Om dit te voorkomen kun je het best je eerst laten assisteren door iemand ervaring heeft met het doen van schouderoefeningen. Probeer ook nooit te forceren, want op deze manier is de kans op blessures alleen maar groter.

Er zijn in vele verschillende schouderoefeningen. Het is verstandig om een trainingsschema bij te houden. Op deze manier zie je de progressie die je boekt en kun je jezelf ook motiveren. Om het beste resultaat te behalen zul je om de zoveel tijd van oefening moeten wisselen. Hieronder vind je een overzicht van een aantal schouderoefeningen. Op het internet zijn voorts nog vele tientallen andere goede schouderoefeningen die je kunt doen.

Military Press

Over het algemeen staat de Military Press bekend als een van de beste schouderoefeningen. Het wordt vrijwel in alle trainingsschema’s toegepast. Je kunt deze oefening doen met een dumbbells of een barbell. Je kunt deze oefening zowel staand als zittend doen.

Arnold Press

Waarschijnlijk weet je door naar de benaming te kijken direct al wie deze oefening uitgevonden heeft, inderdaad Arnold Schwarzenegger. Deze oefening kun je vergelijken met de oefening dubbel press. Wanneer je deze oefening doet moet je de dumbbells voor je borst houden en tien centimeter van elkaar. Je dient je handpalmen vervolgens naar je toe te wijzen. Vervolgens duw je de dumbbels omhoog en draai je je handpalmen. Dit doe je een aantal keer.

Het is belangrijk om veel af te wisselen als je schouderoefeningen doet. Je moet je spieren telkens opnieuw prikkelen en dat kan dankzij verschillende intensive schouderoefeningen. Als je voor spiermassa gaat of kracht, is het belangrijk om steeds een stapje extra te zetten. Alleen dan zul je progressie boeken.