Werking waterpijp

Met een waterpijp kan tabak met een smaakje worden gerookt. Dit wordt ook wel shisha genoemd. In het Midden-Oosten is het roken van shisha veel bekender, maar langzamerhand neemt het ook steeds meer de overhand in het Westen. Er komen steeds meer shisha lounges bij, welke erg populair zijn onder de jongeren.

Een shisha lounge is een soort bar waar jongeren bij elkaar komen om gezellig shisha te roken. Dit leidt vaak tot gezellige avonden door de goede sfeer in de bar. Het roken van een waterpijp lijkt op het roken van een sigaret maar het is iets aangenamer door de toegevoegde smaak. Voor als je helemaal nog niet bekend bent met de waterpijp zal de werking even worden toegelicht.

Dit zijn de waterpijp onderdelen: de waterpijp bestaat uit een soort standaard en een slangetje. Boven op het standaard is een kommetje waar de tabak op komt te liggen. Onder het standaard is een buis die loopt tot het glazen reservoir. Het glazen reservoir is meestal gevuld met water.

Allereerst wordt in het kommetje het tabak gelegd met een lekker smaakje, zoals appel of watermeloen. Het is handig op het tabak in te pakken met aluminiumfolie en hier vervolgens gaatjes in te prikken. Hier bovenop komen vervolgens de brandende kooltjes te liggen. Dan is de waterpijp klaar voor gebruik.

Door te zuigen aan de slang van de waterpijp wordt het kooltje extra verhit en gaat de hete lucht door de tabak. De rook gaat via de buis door het water. De rook die boven het water zal ontstaan, inhaleer je via de slang. Het inhaleren heeft enige oefening nodig, voordat het u gemakkelijk af zal gaan. Het roken van shisha is natuurlijk niet gezond, maar dat zijn de meeste lekkere dingen niet. Het is wel beter dan het roken van een sigaret omdat de rook wordt gefilterd door het water.